Rullaminat

Rullaminat

Som utgångspunkt kan man säga att det finns tre huvudgrupper av lamineringsfilmer.
Värmeaktiverade, tryckaktiverade (kall självhäftande) och "overlay" dvs. mycket tunn film för enkelsidigt bruk.

Samtliga filmer finns i många bredder, längder och på kärnorna 25mm, 58 mm och 77 mm.
Ett flertal av filmerna har UV skydd som förlänger livslängden på media som utsättes för spotlights eller s. k. punktbelysning eller av solljus.

Några exempel på filmer och deras användningsområden:

PERFEX, en polyesterbaserad (PET) värmeaktiverad film som är mycket stark och har användningsområden för alla trycksaker som behöver skyddas mot smuts, fukt, slitage etc. Finns både som helt glasklar blank och i matt reflexfri.. Egenskaper som mycket stark, låg spänning i filmen för perfekt plana resultat, mycket god vidhäftning.

SPARKLER, en film i 2 skikt av polypropylen och polyester. Egenskapen är hög planhet och tack vare grängningen i ytan så uppnås en hög visibilitet samtidigt som omfånget i bilden blir hög.

STICKYNEX, sjävhäftande film som finns i två varianter. Permanent och removable (borttagbar). Filmens speciella egenskap är att den har kanaler som släpper ut luften så att den är mycket enkel att applicera helt bubbelfritt.

LIGHT PROTECT, en ljusblockerande film som finns i 80, 125 och 250 mikron. Appliceras på baksidan på roll-ups, pop-ups m.m.

POLYNEX, en polypropylenfilm OPP finns i blank och matt. Främst avsedd för enkelsidig laminering. Finns med olika adhesiv, för t. ex. allt digitaltryck används "digital supermelt" som ger fullgod vidhäftning. En annan variant är "emboright" för prägling av ytor som t ex linne, läderstruktur m. fl. ytor.

PRONEX, en vinylbaserad kallfilm (tryckaktiverad) som kan appliceras på det mesta. Passar mycket bra för alla typer av skyltar. Finns med ett flertal ytor som klar, matt, sand och sparkler.

Se vårt sortiment på rullaminat här.